top of page

Permanente Make-Up

De behandeling

De behandeling voor permanente make-up.

Ik neem samen met u een vragenformulier (informed consent) door over uw gezondheid die u naar waarheid invult en ondertekent. Vervolgens bekijken we welke wensen u heeft. Daarna worden de te behandelen huid uitermate precies uitgemeten en voorgetekend met potlood. Ook na het voortekenen overleg ik met u over de vorm. Pas als u zich helemaal prettig voelt met de kleur en de vorm, verdoof ik de huid middels een crème en als die is ingewerkt, wordt het pigment in de huid gebracht. Na de behandeling bespreek ik met u de nazorg en maken we een vervolgafspraak.

 

Het zetten van permanente make up bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt gebracht, verliest na 1 week ongeveer 30% van zijn kleur. Tussen de 1e en 2e behandeling zit gemiddeld 6 weken. Die huid heeft die tijd nodig om volledig te herstellen. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid toch anders reageert door bijvoorbeeld medicatiegebruik, en zal er een 3e behandeling plaats moeten vinden. Iedere huid reageert namelijk anders.

 

Na het voltooien van de bovengenoemde behandelingen adviseer ik om na zo’n 1 tot 1,5 jaar de Permanente Make Up bij te werken. Indien dit niet gebeurd zal de pigmentatie langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier. Als u te lang wacht met bijwerken en de vorm en kleur zijn teveel teruggelopen, komt u weer op een nieuwe behandeling uit.

 

NB: PMU wordt niet gezet bij personen jonger dan 18 jaar.

8c30da19-2109-497c-8755-a192df00c010_edi

voor 

add501d8-d67d-4eb7-946a-eb462c8e05c6_edi

na

Belangrijke informatie

 • ^Als u medicatie gebruikt op dagelijkse basis, dit a.u.b. doorgeven aan mij. Dit kan invloed hebben op de behandeling en het helingsproces! 

 • ^Als u zwanger bent, afgelopen 3 maanden bevallen bent of borstvoeding geeft, dit graag doorgeven aan mij. In deze gevallen kan er helaas nog geen PMU behandeling plaatsvinden omdat dit invloed heeft op de behandeling en het genezingsproces.

 • ^GEEN alcohol en drugs te gebruiken 24 uur voor de behandeling

 • ^ Geen aspirines, paracetamol en andere pijnstillers in te nemen 24 uur voor de behandeling! Dit verdunt het bloed enorm.

 • ^Geen verdovende crèmes aan te brengen 24 uur voor de behandeling. Mocht dit nodig zijn, heb ik alles in de praktijk aanwezig om aan te brengen.

 • ^ Dat de PMU de eerst komende 7 dagen niet nat mag worden. Dus u kunt niet naar de sauna of zwemmen. Douchen kan uiteraard wel, mits u ervoor zorgt dat de PMU droog blijft. Lippen moeten 5 uur lang droog blijven. 

 • ^ Dat als u een eyeliner laat zetten, u de ogen de eerst komende 7 dagen niet op mag maken. Er kan ook zwelling van oogleden optreden net na het zetten, dit is heel normaal en gebeurt bijna altijd. De zwelling trekt ook vaak binnen 24 weer weg.

 • ^Als u een wimperserum gebruikt dit minimaal 2 weken voor de eyeliner behandeling stoppen. Doet u dit niet, dan pakt de pigmentatie nagenoeg niet in de huid!

 • ^Lippen kunnen ook zwellen, dit is vaak binnen een paar uur weggetrokken 

 • ^ Dat de PMU de eerst komende 7 dagen niet mag blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. U kunt bijvoorbeeld wel in de zon een grote zonnebril, pet, of hoed dragen ter bescherming.

 • Praktische zaken:

 •  

 • ^ Komt u voor een eyeliner behandeling en u draagt lenzen, denk er dan aan om uw lenzenbakje en lenzen vloeistof mee te nemen en eventueel een bril voor net na de behandeling. U graag ZONDER oog make-up aan dient te komen.

 •  

 • ^ Als u voor een wenkbrauw behandeling komt en u tekent uw wenkbrauwen, wilt u dit dan ook doen als u naar mij toekomt? Zo kan ik zien wat u zelf gewend bent en hoe u het tekent.

 • ^ Als u uw wenkbrauwen verft, wilt u dit dan minimaal 2 weken voor de PMU behandeling even stoppen? Gebruikt u botox of fillers bij het wenkbrauw gebied? Minimaal 4 weken voor en 4 weken na de PMU behandeling graag. 

 •  

 • ^Als u voor een lipbehandeling komt, denkt u eraan uw lippen de dag van te voren even te scrubben. Bijvoorbeeld met een natte tandenborstel. Dit zorgt ervoor dat er eventueel droge velletjes e.d. loslaten en het pigment tijdens de behandeling beter en sneller pakt. Als u drager bent van het herpes virus(koortslip) raad ik u sterk aan 7 dagen van te voren L-lysine in te nemen en tot 5 dagen na de behandeling. Deze vitamine is bij elke drogist verkrijgbaar in pilvorm en zorgt ervoor dat uw immuunsysteem een boost krijgt. Het kan zijn dat uw lippen zwellen tijdens de behandeling. Dit neemt meestal binnen een paar uur alweer sterk af. Als u fillers/botox gebruikt dient u dit minimaal 4 weken voor of 4 weken na de PMU behandeling te doen. 

 •  

 • U krijgt na de behandeling een formulier mee met nazorg instructies en een verzorgende crème. De nazorg is afhankelijk van uw huidtype.

Bekijk hier de formulieren:

Informed Consent 

Nazorg Eyeliner 

Nazorg Wenkbrauwen. 

Nazorg Lippen

Meer informatie?

Lees verder:

Wenkbrauwen

bottom of page